Vi ses igen i næste drøm

Vi ses igen i næste drøm
Karl-Henning Wijkmark

Oversat af Anne Marie Bjerg.

Den aldrende professor Frank Larson vender efter mange år i USA tilbage til Sverige for at deltage i et symposium på sit gamle universitet i Lund. Efter et fald, hvor han slår hovedet, farer han vild i en kælder, og da han endelig finder ud, befinder han sig pludselig tilbage i tiden: i 1920’ernes Sverige – og på jagt efter en fortid, han nu uventet har fået mulighed for at sone.

Hovedpersonens rejse gennem Europa, som tilskuer til et kontinent i bevægelse fra den ene skæbnesvangre krig til den næste, fører ham blandt andet til Amalfikysten i Italien, hvor han møder den mor, han aldrig rigtigt kom tæt på, da hun levede.

VI SES IGEN I NÆSTE DRØM er Carl-Henning Wijkmarks første roman efter Augustprisvinderen NATTEN DER KOMMER. Som det gælder for de fleste af Wijkmarks romaner indeholder den en snert af noget lunefuldt og samtidig en stor alvor.

“VI SES IGEN I NÆSTE DRØM er en suggestiv roman, der med sin drømmende pragmatik er en sær fornøjelse at læse. Ikke mindst fordi Carl-Henning Wijkmark skriver så elegant på en klassisk måde, der vitterligt minder om en anden tid.” – Weekendavisen

⭐⭐⭐⭐⭐ “… et indsigtsfuldt bud på, hvad det er, litteraturen kan.”  Fyens Stiftstidende

⭐⭐⭐⭐ “… Carl-Henning Wijkmark skriver så godt og med så fornem økonomisering af adjektiver og ord i det hele taget. Som andre forfattere gerne måtte tage ved lære af.” – Berlingske

“… intet mindre end et lille litterært mirakel.” – Upsala Nye Tidning