En hjemby

En hjemby – Fortællingen om at færdes gennem klassemørket
Roman af Kristian Lundberg

Oversat af Iben Mondrup.

EN HJEMBY er en historie om klassesamfundet – om had og vold, om sygdom og helbredelse. En bog om Malmø; en by fuld af spøgelser, fortalt af en, der er blevet gammel med sin by. En bog om fattigdommen, der føles fjern og alligevel findes lige rundt om hjørnet; en bog om selvmord, skyld, skam – om hvad der sker, når man pludselig står alene tilbage, når alle er borte og byens kollektive hukommelse forvandles. Og om hvem der så har ret til at fortælle om, hvordan det var og er.

Kristian Lundberg har skrevet inden for så forskellige genrer som lyrik og kriminalromaner. Hans store gennembrud kom med den selvbiografiske fortælling YARDEN (2009) som skildrer Lundbergs tid som dagarbejder på Malmø Havn. (YARDEN er udkommet på forlaget BATZER & CO som bog og på Bechs Forlag – Viatone som lydbog.)

     “Det er stærk kost. Rystende, rørende og helt, helt usentimentalt.” – Politiken

⭐⭐⭐⭐ “… den veloversatte EN HJEMBY (udgør) også en slags angreb på pæne mennesker som dig og mig, der reelt accepterer, at klassemørket sænker sig over de børn, som værgeløse fødes ind i det.” – Jyllands-Posten

“Få nutidige forfatterskaber berører mig lige så dybt og fremstår så personligt og originalt.”  Svenska Dagbladet